«Φουστανέλες και Σιγκούνια»


«Φουστανέλες και Σιγκούνια»
Συνεχίζονται οι Καλοκαιρινές εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας». Την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 παιδιά ηλικίας 6-10 ετών πήραν μέρος στη δράση της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος με τίτλο: «Φουστανέλες και Σιγκούνια» που ανήκει στον κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων: «Αριθμός Φύλλου 1821».
Τα παιδιά μέσα από εκπαιδευτικές και δημιουργικές δραστηριότητες αναγνώρισαν τα βασικά χαρακτηριστικά παραδοσιακών ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων. Κατανόησαν την αξία και τον συμβολισμό της παραδοσιακής φορεσιάς, τόσο των αγωνιστών της ελληνικής επανάστασης όσο και των απλών καθημερινών ανθρώπων της εποχής.
Γνώρισαν το πώς μπορεί να γίνει χρήσιμη και δημιουργική η διαδικασία του upcycling (μέθοδος επανάχρησης αντικειμένων). Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τη σχεδίασαν και δημιούργησαν τη δική τους παραδοσιακή φορεσιά σε χαρτί και σε κούκλες.
Τη δράση εμψύχωσαν οι εκπαιδευτικοί Τζώτζη Ανδρομάχη και Γκουντουβά Βάγια. #nlg_2021 #ΕΒΕ_1821 #forEBEr #ΑριθμόςΦύλλου1821

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *