Ανακοίνωση


Από τη Διεύθυνση της Βιβλιοθήκης ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΙα/Γ.Π.οικ. 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β/22-5-2021) από τη Δευτέρα 31.05.2021 η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας λειτουργεί για το κοινό για δανεισμό και επιστροφές βιβλίων.

  • Σε πρώτη φάση  οι επιστροφές και οι νέοι δανεισμοί θα συνεχίζονται να πραγματοποιούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ μετά από τηλεφωνική επικοινωνία για ραντεβού στο 2410 531 973 ή μέσω e-mail: viv.laris1972@gmail.com
  • Όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας στον ηλεκτρονικό κατάλογο (OPAC) ή απευθείας μέσω του συνδέσμου: https://opac.larisalib.gr/
  • Επιλέγετε τα βιβλία που επιθυμείτε από τον ηλεκτρονικό κατάλογο (OPAC) και μας τα στέλνετε με ηλεκτρονικό μήνυμα. Η βιβλιοθήκη θα ετοιμάσει την παραγγελία σας και θα επικοινωνήσει μαζί σας τηλεφωνικά ή μέσω email για να καθοριστεί η ημέρα και ώρα παραλαβής των βιβλίων.

 

Οδηγίες επιστροφής βιβλίων

Οι επιστροφές των βιβλίων θα πραγματοποιούνται  στο ισόγειο   (στο τμήμα δανεισμού).

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας χάρη στην πρωτοποριακή αγορά ειδικού θαλάμου απολύμανσης βιβλίων, που λειτουργεί μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας UVC και θερμοκρασίας, εξασφαλίζει την απολύμανση των βιβλίων μετά  την επιστροφή τους και τα καθιστά άμεσα διαθέσιμα για δανεισμό.

Η χρήση μάσκας, αντισηπτικού και η θερμομέτρηση είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους.

 

Οδηγίες δανεισμού βιβλίων

  Σε αυτή τη φάση δε θα υπάρχει η δυνατότητα εισόδου των μελών στους χώρους της βιβλιοθήκης (Τμήμα Ενηλίκων και Παιδικό) για δανεισμό νέων βιβλίων.

Κατ’ εξαίρεση δυνατότητα εισόδου θα έχουν μόνο τα μέλη που εκπονούν εργασίες ή κάνουν χρήση επιστημονικών τεκμηρίων κατόπιν συνεννόησης με το προσωπικό της βιβλιοθήκης (τηλεφωνικής ή μέσω e-mail).

 

Τα παραπάνω μέτρα λαμβάνονται σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών με σκοπό την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μελών και προσωπικού και προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *