«Νεροεξερευνητές – Το νερό στη ζωή μας»


Ο Αριστοτέλης είχε περιγράψει το νερό ως το ζωτικότερο από τα τέσσερα στοιχεία που συνθέτουν τη Γη. Αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για καλλιτέχνες αλλά και για τον απλό λαό. Τι μπορούμε να κάνουμε με τον νερό;
Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 οι μικροί μας φίλοι, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δράσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κων/νος Κούμας», πήραν μέρος στο πρόγραμμα: «Νεροεξερευνητές – Το νερό στη ζωή μας».
Το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης μετατράπηκε σ ’ ένα εργαστήριο χημείας. Παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έγιναν μικροί νεροεξερευνητές κάνοντας, με μεγάλο ενθουσιασμό, πειράματα με το νερό για να γνωρίσουν το πολύτιμο αυτό αγαθό του πλανήτη μας.
Μέσα από πρωτότυπες βιωματικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες οι μικροί μας φίλοι ανακάλυψαν έναν κόσμο γεμάτο νερό. Γνώρισαν τον κύκλο του νερού, έμαθαν για το νερό στη θρησκεία, τους μύθους και τις παραδόσεις αλλά και για τη σημασία του σε παγκόσμια κλίμακα.
Τα παιδιά πειραματίστηκαν, προβληματίστηκαν, εξέφρασαν προφορικά τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους και στο τέλος συνόψισαν τα συμπεράσματα καθώς και τρόπους εξοικονόμησης του νερού στη ζωή μας.
Τη δράση εμψύχωσε η εκπαιδευτικός κ. Γκουντουβά Βάγια.

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *