Παραμύθια με τη γιαγιά Μαίρη: «Συνέβη κάπου κάποτε»


του Winterhager Daniele

Στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για παιδιά, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 το απόγευμα, στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, η γιαγιά Μαίρη αφηγήθηκε στα παιδιά μία από τις ωραιότερες ιστορίες της Καινής Διαθήκης, την ιστορία της γέννησης του Χριστού. Μια ιστορία γεμάτη εικόνες και συμβολισμό. Τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση άκουσαν με προσοχή και αφοσίωση τη γιαγιά Μαίρη να τους αφηγείται την ιστορία.

Είδαμε εικόνες, ρωτήσαμε, συζητήσαμε και εικονογραφήσαμε  με χρονολογική σειρά τα θρησκευτικά γεγονότα της Γέννησης του Ιησού.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά έχει ως εξής:

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 11:00 π.μ.

Παρουσίαση βιβλίου: «Χριστούγεννα στη Φρουτοβιταμινοχώρα»

Η Λαρισαία συγγραφέας και εκπαιδευτικός κ. Μαρία Γεωργίου θα παρουσιάσει στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, μαζί με τη χριστουγεννιάτικη Φρουτοβιταμινοπαρέα, το βιβλίο της: «Χριστούγεννα στη Φρουτοβιταμινοχώρα».

Ένα εκπαιδευτικό παραμύθι όπου οι θησαυροτροφές, τα φρούτα και τα λαχανικά, ζωντανεύουν και μας εξηγούν τι καλό προσφέρουν!

Για παιδιά όλων των ηλικιών. Χωρίς προεγγραφή.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 11:00π.μ.

«Ελάτε να φτιάξουμε Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες»

Με χρωματιστά χαρτόνια, χρυσόσκονες, μεταλιζέ κορδέλες, κόλλες glitter και με μπόλικη φαντασία, φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές και καλλιτεχνικές δημιουργίες, στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, ακούγοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5?11 ετών και δεν έχει κόστος συμμετοχής. Χωρίς προεγγραφή.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 ώρα 11:00π.μ.

Αφήγηση παραμυθιού: «Ο Αη Βασίλης φέτος είναι πράσινος»

Ελάτε να ζήσουμε, μαζί με τους ήρωες του βιβλίου, την αγωνία των πιο αναπάντεχων Χριστουγέννων και να αισθανθούμε, μέσα σ’ αυτό το παραμύθι με οικολογική συνείδηση, την ένταση, τις προσδοκίες και τα συναισθήματα του πιο αγαπημένου, του πιο παιχνιδιάρη, του πιο κόκκινου Αγίου της καρδιάς μας, που φέτος όμως αποφάσισε να είναι… πράσινος! Χο, χο, χο…!!!

Το βιβλίο του Νίκου Μιχαλόπουλου και της Άννας Βερούλη: «Ο Αη Βασίλης φέτος είναι πράσινος», αφηγείται στα παιδιά η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Μακρή. Για παιδιά ηλικίας πάνω από 5 ετών. Χωρίς προεγγραφή.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 ώρα 11:00π.μ.

Αφήγηση παραμυθιού: «Η Μάγισσα Τσαπατσούλα και οι Καλικάντζαροι»

θα μιλήσουμε για τους καλικάτζαρους, για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα και θα διασκεδάσουμε με την υπέροχη «Τσαπατσούλα» μάγισσα!

Το βιβλίο της Χαράς Κατσαρή: «Η Μάγισσα Τσαπατσούλα και οι καλικάντζαροι» αφηγείται στα παιδιά η παιδαγωγός Βασιλική Γκούνη-Βασδέκη. Για παιδιά ηλικίας πάνω από 4 ετών. Χωρίς προεγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410531973.

1 2 3 4 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

 

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *