«Ανάγνωση: Μια ιστορία ζωής ή Να διαβά-ζει κανείς ή να μη διαβά-ζει;» εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας


Το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» διοργάνωσε, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, την ανοικτή διάλεξη ? συζήτηση με θέμα«Ανάγνωση: μια ιστορία ζωής ή Να διαβά-ζει κανείς ή να μη διαβά-ζει;».

Ομιλητές της διάλεξης ήταν οι: Ελένη Χοντολίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σχολικής Παιδαγωγικής και Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και Ιωάννης Τροχόπουλος, Συνιδρυτής της ΜΚΟ ?Future Library?, επικεφαλής «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων ενώ την εκδήλωση συντόνισε η κ. Ιουλία Κανδήλα, φιλόλογος  και πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ φιλοξενούνται στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας, «Κ.Μ. Κούμας» και υλοποιούνται με την επιστημονική εποπτεία των κ.κ. Κολοκοτρώνη Δημήτρη, Πρόεδρο ΕΕΠΕΚ, Αγορίτσα Φανή, Φιλόλογο και Γιαννακοπούλου Ιωάννα, Διδάκτωρ Παιδαγωγικής ενώ την ευθύνη για την οργάνωση έχει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Λαρισαίων και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων. Οι συζητήσεις είναι ανοιχτές για το κοινό.

Θεματικά, οι συζητήσεις θα κινούνται στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, της Γλώσσας, της Ιστορίας, της Επιστήμης, της Παιδείας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Μνήμης.

10 4 5 6 8 11 12 45 47

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *