ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


«Ένας γάτος… Μα τι γάτος!»

Τη Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 και ώρα 5:30 μ.μ. στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, η παιδαγωγός-συγγραφέας & εικονογράφος Μαρία Γεωργίου θα παρουσιάσει το βιβλίο της με τίτλο: «Ένας γάτος… Μα τι γάτος!». Τι γίνεται όταν ένα αδέσποτο γατάκι βρεθεί στο δρόμο ενός μοναχικού παππού; Τι είδους σχέση είναι αυτή […]


Αποκριάτικες δράσεις στη Βιβλιοθήκη

Μαζευόμαστε στη Βιβλιοθήκη και γιορτάζουμε τις Απόκριες με τον πιο δημιουργικό τρόπο! Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου διαβάσαμε το ξεχωριστό παραμύθι της Maya Hanoch ??Φτερά??, φτιάξαμε χρωματιστά φτερά και αφήσαμε τη φαντασία μας να μας υψώσει και να μας απογειώσει.  


Γνωρίζω το Μιρό.

Παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών, γνωρίζουν το έργο του Μιρό και ανακαλύπτουν τη δύναμη του χρώματος. Με χρήση νέων τεχνολογιών, συμμετέχουν σε προτεινόμενο πρόγραμμα του Ιδρύματος Μιρό και ακολούθως δημιουργούν τα δικά τους έργα τέχνης!


Ιστορίες με απρόβλεπτες εξελίξεις!

Την Πέμπτη 3 Απριλίου η κυρία Πόπη Ρεβήσιου , ιδιοκτήτρια του κέντρου αγγλικών σπουδών «Bilingual», παρουσίασε στους 50 μαθητές της Β’ τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου Λάρισας τρεις ιστορίες με απρόβλεπτες εξελίξεις αλλά με ίδιο μήνυμα τη συνεργασία, την ομαδικότητα και το «μοιράζεσθαι». Μέσα από τα βιβλία ‘Miss Nelson is Missing’ […]


Επιτραπέζια παιχνίδια!

Η πρώτη μας συνάντηση στο 2014 έχει πολλά παιχνίδια! Συναντιόμαστε και παίζουμε Dixit, Τα ζάρια των ιστοριών, σκάκι και πολλά άλλα επιτραπέζια παιχνίδια. Για παιδιά ηλικίας άνω των 7 ετών.  


Η Αγέλη του 5ου Συστήματος Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Λάρισας στη βιβλιοθήκη!

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, επισκέφτηκε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας η Αγέλη του 5ου Συστήματος Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Λάρισας. Αρχικά τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης αποκομίζοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον τρόπο και τους κανόνες λειτουργίας της και μυήθηκαν στα μυστικά της δουλειάς του βιβλιοθηκονόμου ώστε να κατανοήσουν […]


Το βιβλίο των φιλοσοφικών αντιθέσεων!

18 Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα φιλοσοφίας. Με τη βοήθεια του βραβευμένου βιβλίου, ανακαλύπτουμε ότι πολλές ιδέες έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους. Αυτό όμως είναι που μας βοηθά να τις κατανοήσουμε. Για παιδιά ηλικίας άνω των 7 ετών.  


The Black Book of Colours!

Ανακαλύπτουμε τρόπους να ?δούμε? τα χρώματα στο σκοτάδι. Ο Τόμας, ήρωας του ?Μαύρου βιβλίου των χρωμάτων? μας βοηθά να δραστηριοποιήσουμε όλες τις αισθήσεις για να περιγράψουμε τα χρώματα. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών.  


Γράφοντας με εικόνες!

Παιδιά, ηλικίας άνω των 8 ετών, γίνονται οι ίδιοι ήρωες της ιστορίας μας! Βοηθούς θα έχουν το βιβλίο δραστηριοτήτων ?Γράφοντας με εικόνες? της Comicdom Press και μία φωτογραφική μηχανή. Βρίσκουν το θέμα και το σκηνοθετούν φωτογραφικά! Ήχοι και ευφάνταστοι, αστείοι διάλογοι, μέσα σε μπαλονάκια, συνοδεύουν τις φωτογραφίες. Το φωτοκόμικ είναι […]


Γνωριμία με τα βιβλία της δωρεάς του Ιδρύματος ΚΙΚΠΕ.

Ένα παιχνίδι για παιδιά και ενήλικες θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα νέα βιβλία που έχουν δωρηθεί στη Βιβλιοθήκη από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Future Library.